Het idee van een kroon. De vorm waarin de tand is geslepen voordat de kroon erover heen valt kronen en bruggen zijn duurzame esthetische oplossingen voor verzwakte en ontbrekende tanden of kiezen. Goede indicaties zijn bijv. wanneer tanden of kiezen onvoldoende houvast hebben voor een gewone vulling, verzwakt zijn door een wortelkanaalbehandeling of veel slijtage vertonen.

Een kroon is een porseleinen of metaal-porseleinen kap die over een tand of kies geplaatst wordt ter versterking of verfraaiing. Een belangrijk voordeel van een keramische onderlaag, in vergelijking met een metalen onderlaag, is dat er geen donkere randjes bij het tandvlees zichtbaar zijn.

Een brug is een overspanning tussen twee tanden of kiezen waarbij er een dummy (nep tand of kies) tussen geplaatst wordt, indien een of meerdere tanden of kiezen ontbreken. Dit zorgt voor een beter kauwvermogen, fraaiere esthetiek en het voorkomt uitgroeien van de overige tanden.

Voor het maken van kronen en bruggen zijn twee afspraken noodzakelijk

  1. Eerste afspraak: We maken een röntgenfoto om uit te sluiten dat een ontsteking rondom de tand of kies aanwezig is. Vervolgens slijpen we de tand of kies bij om genoeg ruimte te creëren voor de dikte van het porselein. De nieuwe situatie drukken we af en vervolgens maken we een noodkroon om gevoeligheid en verschuivingen te voorkomen.
  2. Tweede afspraak: Deze afspraak volgt minimaal 2 weken na de eerste afspraak. We gaan de kroon passen, cementeren en eventueel iets inslijpen.

Kronen en bruggen zijn duurzame oplossingen die jaren kunnen meegaan. Een goede mondhygiëne en regelmatige controle is een belangrijk vereiste.

Afspraak maken

U bent van harte welkom in onze praktijk. Bekijk hier welke behandelingen wij aanbieden of maak direct een afspraak bij onze praktijk.

Behandelingen

Laatste nieuws

Nieuwe website online

Met trots presenteren wij u onze nieuwe website. In samenwerking met TopPraktijk is deze website voor ons op maat […]

» Lees verder

Contactgegevens

Jonkvrouw Sanderijndreef 31

3562 LN Utrecht

(030) - 261 6262

info@tp-acem.nl

Vanaf 8.15 t/m 11.15 en 13.15 t/m 16.15
telefonisch bereikbaar op
doordeweekse dagen.

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00
Dinsdag 08:00 - 17:00
Woensdag 08:00 - 17:00
Donderdag 08:00 - 17:00
Vrijdag 08:00 - 17:00

De praktijk is gesloten tussen
12:00 - 13:00

Direct aanmelden bij Tandartspraktijk Acem?

Wil je je direct aanmelden bij onze praktijk? Op dit moment is er nog plek voor nieuwe patiënten.

Direct aanmelden