Esthetiek speelt steeds een belangrijkere rol binnen de tandheelkunde. Iedereen wil graag een stralend, mooi en wit gebit. De opdracht voor de tandarts is vaak duidelijk, de uitvoering vaak een stuk complexer. Daarom stellen we altijd een behandelplan op. Hierbij houden we ook goed rekening met uw wensen. Behalve de kleur, stand en vorm van een tand bekijken we ook de positie van tandvlees en lippen.

Facings

Een vaak uitgevoerde esthetische behandeling is het vervaardigen van de zogenaamde facings. Dit is een ideale cosmetische oplossing voor bijvoorbeeld:

  • Afgebroken tanden
  • Spleetjes tussen de tanden
  • Scheve tanden
  • Sterk aangetaste of verkleurde tanden

We kunnen de facings op twee manieren vervaardigen

  • Vervaardigen in een afspraak, direct aan de stoel. Dit is een relatief goedkope manier, waarbij we gebruik maken van doorzichtige, kunsthars vulmaterialen (composieten).
  • Vervaardigen in twee afspraken. Dit gaat in samenspraak met de tandtechnieker. De eerste afspraak slijpen we waar nodig is iets van de voortanden af en maken we afdrukken. De tandtechnicus kan nu de porseleinen facings ontwerpen, dit in samenspraak met de tandarts en u als patiënt. De tweede afspraak kunnen de facings worden geplaatst.

Bij beide methoden zult u merken dat u weer een natuurlijke, stralende lach krijgt.

Bleken

Bleeklepel waar bleekgel in wordt aangebracht .Het is belangrijk dat een tandarts of mondhygiënist eerst goed controleert of bleken in uw mond veilig is en het gewenste resultaat gaat opleveren. Zo weet hij of zij zeker dat u vrij bent van gaatjes en geen lekkende vullingen in de mond heeft. Vervolgens wordt gekeken naar de soort en oorzaak van de verkleuringen. Voor niet alle verkleuringen is bleken de beste oplossing. Verkleuringen als gevolg van ziekten en medicijnen vragen vaak om een speciale behandeling . Bleken is meestal ook geen geschikte methode indien u vullingen heeft in uw voortanden. Deze kleuren niet mee. Meestal zijn facings dan een goede oplossing. Raadpleeg hiervoor uw tandarts. In onze praktijk maken we op maat gemaakte malletjes. Deze kunt u thuis vullen met een bleekgel die u van ons meekrijgt. Wanneer u dit gedurende 1 tot 2 weken doet krijgt u vaak een goed resultaat. Daarnaast geeft deze methode de mogelijkheid, wanneer u het nodig acht, weer naar eigen inzicht uw gebit te bleken.

Afspraak maken

U bent van harte welkom in onze praktijk. Bekijk hier welke behandelingen wij aanbieden of maak direct een afspraak bij onze praktijk.

Behandelingen

Laatste nieuws

Nieuwe website online

Met trots presenteren wij u onze nieuwe website. In samenwerking met TopPraktijk is deze website voor ons op maat […]

» Lees verder

Contactgegevens

Jonkvrouw Sanderijndreef 31

3562 LN Utrecht

(030) - 261 6262

info@tp-acem.nl

Vanaf 8.15 t/m 11.15 en 13.15 t/m 16.15
telefonisch bereikbaar op
doordeweekse dagen.

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00
Dinsdag 08:00 - 17:00
Woensdag 08:00 - 17:00
Donderdag 08:00 - 17:00
Vrijdag 08:00 - 17:00

De praktijk is gesloten tussen
12:00 - 13:00

Direct aanmelden bij Tandartspraktijk Acem?

Wil je je direct aanmelden bij onze praktijk? Op dit moment is er nog plek voor nieuwe patiënten.

Direct aanmelden