Implantaten zijn een soort kunstwortels die als een schroef in de kaak gebracht worden ter vervanging van een afwezige tandwortel. Op een implantaat kan een kroon, brug, of overkappingsprothese worden geplaatst.

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

Implantaten kunnen in principe bij iedereen worden geplaatst van wie het kaakbot volgroeid is. Verder is het belangrijk dat u voldoende kaakbot heeft voor de verankering van de implantaten en dat het kaakbot en tandvlees gezond zijn. Tegenwoordig ligt het succespercentage boven de 95%. Roken, bovenmatig alcoholgebruik, diabetes en bothersteloperatie verkleinen de kans op een succesvolle behandeling.

Materiaal

Implantaten worden gemaakt van titanium. Titanium is een zeer biocompatibel materiaal, dat wil zeggen dat het lichaam dit zeer goed verdraagt en niet af zal stoten.

Behandeltraject

Afhankelijk van het type behandeling moet een implantaat na het plaatsen een aantal weken vastgroeien (4-12 weken), in de tussentijd wordt vaak een tijdelijke oplossing vervaardigd. Daarna wordt begonnen met het maken van de definitieve oplossing: een kroon, brug of klikprothese. Ook hierbij geldt: hoe uitgebreider de oplossing hoe langer het behandeltraject. Een optimale eindoplossing blijft immers de basis van waaruit gewerkt wordt.

Onderhoud en hygiëne van uw implantaat

Als in uw mond implantaten zijn geplaatst, is een goede dagelijkse mondhygiëne extra belangrijk. Maak de ruimte rondom het implantaat regelmatig schoon met behulp van flossdraad. Vaak wordt hiervoor het gebruik van speciale antibacteriële reinigingsmiddelen aanbevolen.

Controle van uw gebit met implantaten

Nadat uw implantaat is geplaatst, besteedt de tandarts bij de controle aandacht aan de gezondheid van uw tandvlees, de situatie van het kaakbot rondom uw implantaten en slijtage van de kroon, brug of prothese.

Afspraak maken

U bent van harte welkom in onze praktijk. Bekijk hier welke behandelingen wij aanbieden of maak direct een afspraak bij onze praktijk.

Behandelingen

Laatste nieuws

Nieuwe website online

Met trots presenteren wij u onze nieuwe website. In samenwerking met TopPraktijk is deze website voor ons op maat […]

» Lees verder

Contactgegevens

Jonkvrouw Sanderijndreef 31

3562 LN Utrecht

(030) - 261 6262

info@tp-acem.nl

Vanaf 8.15 t/m 11.15 en 13.15 t/m 16.15
telefonisch bereikbaar op
doordeweekse dagen.

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00
Dinsdag 08:00 - 17:00
Woensdag 08:00 - 17:00
Donderdag 08:00 - 17:00
Vrijdag 08:00 - 17:00

De praktijk is gesloten tussen
12:00 - 13:00

Direct aanmelden bij Tandartspraktijk Acem?

Wil je je direct aanmelden bij onze praktijk? Op dit moment is er nog plek voor nieuwe patiënten.

Direct aanmelden